onsdag, februari 04, 2009

Så jävla gott!

Jag har ätit så himla mycket gott den senaste månaden.
Och idag fick jag ytterligare en food-orgasm.
Och det här var så gott att ni bara måste prova.
DO IT!

DSCF0166 
UGNSBAKAD KYCKLING MED FÄNKÅLSCOLESLAW
(4 portioner)

4 kycklingfiléer
olivolja
salt och svartpeppar
1 tsk torkad fänkål
2 fänkålsstånd
½ dl majonäs
1 dl gräddfil
saft av 1 citron
1 knippe färsk dill

Tillbehör: Romansallad och tomat

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg kycklingfiléerna på en plåt. Pensla kycklingfiléerna med olivolja och strö på kryddor. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Dela fänkålen och skär bort roten. Strimla fänkålen tunnt och lägg i en stor skål. Tillsätt majonäs, gräddfil och citronsaft. Hacka dill och lägg i skålen. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med romansallad och tomat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut men efter du kom till insikt om att lågkolhydrat stilen minskade din hjärnkapacitet hade jag trott att du nu skulle slänga in en gnutta råris eller liknande på tallriken. Det hade ju varit trevligt om jag även i fortsättningen kan ranka dig som en av mina smartaste vänner.

THeZZaN sa...

Det är ju inte så att min hjärna håller på att försvinna, den går på lite taskigt bränsle just nu bara.
Och faktiskt så åt jag råris på lunchen. Så lite kolhydrater får min kropp smaka på... ibland.

Anonym sa...

Lol åt "ibland". Om man skriver in allt man äter i ett matprogram så inser man att man får i sig en hel del kolhydrater ändå, även om man inte moffar ris å pasta. Men jag måste va hård mot dig här, så du inte får för dig att du kan kollapsa hur som helst.

THeZZaN sa...

I promise - I won´t!
Men om jag inte klarar mig, tar du över bloggen då? :)