torsdag, april 09, 2009

GI-gott

DSCF0313 
Purjolökslax med linssallad och broccoli
En minut efter att den här bilden togs var tallriken sopren.
Gott va´re!

4 kommentarer:

Pgp sa...

Ser mumsigt ut ;)

Josefine sa...

Ge mig receptet!

THeZZaN sa...

GE MIG? Vad hände med att be artigt? :)

Ska så fort jag orkar skriva av det lägga upp det!

THeZZaN sa...

Som om jag hade något annat att göra... Här kommer receptet:

4 portioner

600 g laxfilé
Salt och vitpeppar
1½ dl mellangrädde
½ purjolök
1 näve broccolibuketter

Linssallad:
2 dl kokta röda linser
2 dl kokta svarta linser
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
½ dl hackad gräslök
saft av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast smord form. Strö över lite salt och vitpeppar. Koka linserna enligt anvisningarna på paketen i olika kastruller. Strimla purjolöken. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt purjolöken och lite salt och vitpeppar. Häll blandningen över fisken och sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Blanda olivolja, vinäger, salt och svartpeppar i en skål. Lägg i de kokta linserna och den hackade gräslöken. Blanda om väl. Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med linssalladen och kokt broccoli.