250 g svartrötter 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 msk hackad färsk rosmarin Lite örtsalt och svartpeppar 150 g fetaost 0,5 dl pumpafrön
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär svartroten i strimlor och lägg i en ugnsfast form. Häll olivolja och balsamvinäger över. Toppa med rosmarin, salt och peppar. Smula fetaost över och gratinera i ugnen i ca: 20 minuter. Strö på pumpafrön och garnera med rosmarin.
Haha... jag visste inte heller. Det ser ut som en lång morot... fast brun/svart. När man skalar dem är dem vita inuti. Är väl lite som en palsternacka i konsistensen. Har sett dem i flera butiker nu, så det verkar inte vara en så ovanlig grej heller.
6 kommentarer:
Oh my loooord, älskar svartrötter!! Om du har nån minut över får du jätte gärna bjuda på receptet. :-D
Självklart :)
Fetaostgratäng med svartrötter – 2 portioner
250 g svartrötter
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk hackad färsk rosmarin
Lite örtsalt och svartpeppar
150 g fetaost
0,5 dl pumpafrön
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär svartroten i strimlor och lägg i en ugnsfast form.
Häll olivolja och balsamvinäger över. Toppa med rosmarin, salt och peppar.
Smula fetaost över och gratinera i ugnen i ca: 20 minuter.
Strö på pumpafrön och garnera med rosmarin.
Åhh tack, va gullig du är! Det här ska jag lätt laga!
vad är en svartrot egentligen?
Jag undrar också?
Haha... jag visste inte heller. Det ser ut som en lång morot... fast brun/svart. När man skalar dem är dem vita inuti.
Är väl lite som en palsternacka i konsistensen.
Har sett dem i flera butiker nu, så det verkar inte vara en så ovanlig grej heller.
Skicka en kommentar