lördag, augusti 01, 2009

Paj utan skal

Jodå det gick att äta.
Det var t.o.m. riktigt gott!!

DSCF0906 DSCF0907
Laxpaj med champinjoner och broccoli.

2 kommentarer:

Limpy sa...

Ser supergott ut, recept tack!

THeZZaN sa...

Oki! Receptet är egentligen "Krabbpaj", men jag bytte krabban mot lax.

Krabbpaj:
smör (till formen och stekning)
2 krabbor
400 g färska champinjoner
2 dl grädde
salt och vitpeppar
2 ägg
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Gröp ur allt kött ur krabborna och fördela i formen. Skiva champinjonerna och bryn i smör några minuter. Tillsätt 1½ dl grädde och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll champinjonsåsen över krabbköttet. Vispa ägg och ½ dl grädde till en jämn smet. Blanda ner den rivna osten och häll äggsmeten över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg ochb fyllnigen har stelnat. Servera med sallad.

Enjoy!