Oki! Receptet är egentligen "Krabbpaj", men jag bytte krabban mot lax.
Krabbpaj: smör (till formen och stekning) 2 krabbor 400 g färska champinjoner 2 dl grädde salt och vitpeppar 2 ägg 2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Gröp ur allt kött ur krabborna och fördela i formen. Skiva champinjonerna och bryn i smör några minuter. Tillsätt 1½ dl grädde och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll champinjonsåsen över krabbköttet. Vispa ägg och ½ dl grädde till en jämn smet. Blanda ner den rivna osten och häll äggsmeten över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg ochb fyllnigen har stelnat. Servera med sallad.
2 kommentarer:
Ser supergott ut, recept tack!
Oki! Receptet är egentligen "Krabbpaj", men jag bytte krabban mot lax.
Krabbpaj:
smör (till formen och stekning)
2 krabbor
400 g färska champinjoner
2 dl grädde
salt och vitpeppar
2 ägg
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Gröp ur allt kött ur krabborna och fördela i formen. Skiva champinjonerna och bryn i smör några minuter. Tillsätt 1½ dl grädde och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll champinjonsåsen över krabbköttet. Vispa ägg och ½ dl grädde till en jämn smet. Blanda ner den rivna osten och häll äggsmeten över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg ochb fyllnigen har stelnat. Servera med sallad.
Enjoy!
Skicka en kommentar