FISK MED FRASIGT TÄCKE (4 port. Tillagningstid ca 45 min)
500-600 g färsk eller fryst fiskfilé (torsk, kolja, hoki eller sej)
1 tsk salt
2-3 msk pressad citron
50-75 g smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta eller 1 tsk dragon
2 dl smulat vitt bröd
2 dl hackad persilja
1 dl riven ost
3-4 tomater
salt, peppar
riven ost
Sätt på ugnen. Skölj av de färska fiskfiléerna, skär dem ev i bitar eller skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta och droppa över pressad citron. Täck med aluminiumfolie och ugnskoka fisken ca 15 minuter. Smält under tiden fettet, krydda det med vitlök eller dragon. Rör ner smulat vitt bröd, persilja och ost. Skär tomaterna i halvor.
Ta ut fiskfatet ur ugnen, för ihop fisken till en bred sträng mitt på fatet. Fördela brödblandningen över fisken. Lägg tomathalvorna på båda sidor om fisken. Strö över salt, peppar och lite riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 min.
Servera med kokt potatis eller ris och en blandad sallad.
lördag, december 13, 2008
Recept på begäran
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Åhh låter som nått min kära make lätt skulle kunna nappa på! Inte för att det är så hälsosamt med fisk, ej heller för att det är så fräscht med citron, utan för att recept innehåller det magiska ordet: OST så klart!! :-D Ost är nämligen något ha vill ha på, ja, allt! Men vem kan klandra honom? Hade jag kunnat så hade jag oxå rivit choklad över alla mina gratänger. Men "Fisk med frasigt Choklad-täcke" låter som ett terrorattentat mot mina smaklökar så jag tror faktiskt jag låter bli.
Annars är jag inte den som säger nej till fisk, så detta kan nog bli nått att leka med. Rivna osten får bli parmesan och kanske byter jag ut det vita brödet mot finhackade mandlar så får jag mitt frasiga täcke oxå. Åh värsta hälso-Fian du har blivit btw! Slutat röka, går på yoga å lyssnar på folks stjärtmurmel OCH lagar fina fisken! Starkt jobbat, Gullbäck!
haha ja jag vet! vet inte exakt när det hände, men jag är jätte-nyttig numera.
fast chokladen tänker jag aldrig ge upp. aldrig!!
Åh tackar :) Nu ska jag snart ta och pröva detta, en fråga bara... hur många grader brukar du ha ugnen på?
haha ja det hade jag ju kunnat skriva... 225 grader ska det vara.
Skicka en kommentar