lördag, augusti 01, 2009

Är det rimligt?

Nu har det kommit ytterligare en dom i fildelar-hysterin.
Joel Tenenbaum i USA ska betala 5 miljoner kronor – för 30 låtar.
Han hade erkänt i rätten att han fildelade många fler låtar, men det var bara de 30 som han dömdes för.
Alltså 165 000 kronor per låt.

Skadestånden är ju visserligen galet höga i USA, men känns det rimligt att en student ska betala 5 miljoner kronor för några fildelade låtar?

Jag undrar…
Vad får en mördare/pedofil för straff?

9 kommentarer:

Graxor sa...

Jadu, riktigt konstigt i usa sådana stora summor.

Jadu en mördare/pedofil får vell en 350000kr i skadestånd o från 2-10 år men livstid är ju ungefär 5-10 år om han/hon varit "Snäll"

Anonym sa...

lilla du, dom måste sätta ett exempel. Film å musik e inte for free. Förklaring för er som inte riktigt fattar!!!! När e ny film spelas in jobbar oftast flera hundra under en inspelning. Ok jag vet att regissörerna å skådespelarna redan har mer pengar än dom behöver men vi säger då personen som som håller i kammeran som inte e miljonärer utan jobbar med detta som ett leverbröd har familj att försörja ska inte han få en krona för det då elle?? Om alla nu som du laddar på piratebay å inte betalar en krona för varken film elle musik. Det innebär ju självklart att filmbolagen får 000000kr fattar du 000 kr.. ok vissa säger ahh men släng in smyggreklam så finasierars filmen genom detta mmm snyggt så tex i sagan om ringen ska det stå sony på svärdet då elle? ÅÅÅÅÅ sluta klaga alla ni som klagar på att skivorna e för dyra...skaffa spotify det kostar 99 kr i månaden e det för dyrt kanske..Men whateveeeer ladda på då men tro inte att det kommer spelas in några mer filmer i framtiden å nu menar jag inte nån independent film utan såna filmer som vi alla nån gång uppskattat. det kostar några 100 miljoner å dra ihop en rulle..men d e klart dom kan ju börja dra ner på det.hahah det blir svart när något går sönder så som ett hus, bil telefon. Skärmen kommer bli svart ovh det kommer stå just nu sprängs en bil hahahah sjukt men d e så jävla sant för ingen kommer aldrig göra nått utan att känna pengar på d...kanske inte perfect skrivit men jag hoppas nån har fattat nått..

THeZZaN sa...

Anonym: Egentligen ville jag sluta läsa vid "lilla du". Jag är inte fem år!

I mitt inlägg har jag inte skrivit något om vad jag tycker om nedladdningen i sig. Jag tycker bara att straffet är orimligt.

Så, nej - varken perfekt skrivet eller läst för den delen.

Graxor sa...

Anonym: Då kan du betala mina cd skivor jag vill ha i framtiden då? för man vill ju inte direkt betala 99:- för något som det endast finns 1 enda bra låt på!

Filmer? Imo gammla filmerna är dom bästa.

Ta dig en rejäl tänkare varför internet skapades, jo för att dela information med andra.

Och när du tar upp att dom spränger bilar o grejjer, det är ju dom själv som skriver manuset till filmen dom kan ju lika gärna ta bort bilarna som exploderar i filmen för det är då oerhört ointressant att se.

Anonym sa...

Graxor ja kan ge dig ett album som kostar 65kr gratis om du erbjuder sex i gengäld givetvis gratis

Anonym sa...

hehe "Anonym" låter som "jagkanfaktan" som troligtvis är heltidsanställd av Pontén för att spamma allt och alla. Förstår att han måste hålla sig anonym eftersom han knappast kan omvända någon med de där standardargumenten som ligger på mellanstadienivå och knappt det! ;D

Anonym sa...

Nej jag är inte anställd hos Pontén. Jag är en vanlig vuxen männska som kanske inte kan formulera mig lika bra som du "Persifal" Ok så bara för att det går å lägga ut på internet så blir det plötsligt helt grattisi då eller? Whatever var bara tvungen å gå in kolla på denna no life blogg. Ok ang bilexplosiner vi tar bort dom då men 10 kr till en hamburgare då? Kan jag komma hem å hämta mat från din kyl då elle? Å ang spotify där finns mer eller mindre allt. Å förresten varför ska jag betala för mitt internet när jag lika väl lkan surfa på grannen. Jag tycker ni borde knäcka nån skit så det räcker att en i varje kommun betalar för internet.. varför inte, internet är ju till för att dela med sig..hmmm antar atty du fattar att det inte funkar för vi bor i ett samhälle! Å om ingen betalar så finns det inga cash å då blir du arbetslös. Antar att du laddar ner filmer just nu! tror din lilla hjärna fortfarande att om alla skulle göra det skulle innebära att dom skulle göra mer filmer..Jag förstår folk som laddar men folk som tror att det funkar och argumneterar att det alltid borde vara så fattar inte så jääävla mkt. Just d regeringen håller just på med att stifta så alla msåte lämna ut sinna ip-nr.. underbart! med tanke på att kriminaliten med bedrageri på in ternet ökar å ingen vill att det ska finnas barnpor så kommer det förslaget aldrig gå att stoppa HAHAHAHA jag vet jag skriver slarvigt TRUUUUUEE stoooryy

THeZZaN sa...

Det är ren komedi att läsa Mr Anonym. Skaffa en blogg vettja!

Filen sa...

Anonym!
Jag håller fan med dig!
KÖP skivor era snålisar!