”Brödet” är norialger. Och det här var udda, men jag tror jag gillade det. Känns som både min hjärna och min mage börjar vänja sig vid den här maten nu.
2 blad norialger 2 - 3 morötter 3 dl strimlad vitkål En näve sockerärter En näve ärtskott
Ärtpesto 1 dl frysta gröna ärtor 2 msk solrosfrön 2 msk olivolja 0,5 liten vitlöksklyfta citronsaft salt och peppar
Gör först peston genom att lägga alla ingredienser i en mixer och kör i några minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och lägg upp i en skål. Dela algbladen så att det blir 4 blad. Skala och skär morötterna i stavar. Strimla vitkål och sockerärtor. Lägg algblad i handen och fördela morot, vitkål, sockerärtor och ärtskott på mitten. Toppa med en klicka ärtpesto. Vik försiktigt ihop bladet så att det blir som en ”wrap”.
1 kommentar:
RECEPT:
Grönsakwraps med ärtpesto – 2 portioner
2 blad norialger
2 - 3 morötter
3 dl strimlad vitkål
En näve sockerärter
En näve ärtskott
Ärtpesto
1 dl frysta gröna ärtor
2 msk solrosfrön
2 msk olivolja
0,5 liten vitlöksklyfta
citronsaft
salt och peppar
Gör först peston genom att lägga alla ingredienser i en mixer och kör i några minuter.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar och lägg upp i en skål.
Dela algbladen så att det blir 4 blad. Skala och skär morötterna i stavar.
Strimla vitkål och sockerärtor. Lägg algblad i handen och fördela morot,
vitkål, sockerärtor och ärtskott på mitten. Toppa med en klicka ärtpesto.
Vik försiktigt ihop bladet så att det blir som en ”wrap”.
Skicka en kommentar