1,5 dl vit quinoa 4 st kokta rödbetor 2 msk hackad färsk bladpersilja 1 msk olivolja 1 broccolistånd 2 msk olivolja Citronsaft och skal från 0,5 citron 50 g röda mangoldblad
Dekoration: ärtskott, pumpafrön och rivet citronskal
Koka quinoa enligt anvisningen på paketet (ca: 13 minuter). Bryt broccoli i små buketter och skär de kokta rödbetorna i små kuber. Blanda quinoa, rödbetor, persilja och olivolja i en skål. Skär broccoli i buketter. Blanda rivet skal samt saften från citronen i en annan skål och marinera broccoli i 5 min. Blanda broccoli med quinoan. Fördela sallad på tallrikar och lägg på quinoasalladen. Dekorera med ärtskott, pumpafrön och citronskal.
Njaa, lägg ägg! Liten tallrik och kalorisnålt. Med tanke på att du säkert åt en mandel till frukost och en gurka till lunch så har du fan råd med en till portion!
5 kommentarer:
Quinoasallad med rödbetor - 2 portioner
1,5 dl vit quinoa
4 st kokta rödbetor
2 msk hackad färsk bladpersilja
1 msk olivolja
1 broccolistånd
2 msk olivolja
Citronsaft och skal från 0,5 citron
50 g röda mangoldblad
Dekoration: ärtskott, pumpafrön och rivet citronskal
Koka quinoa enligt anvisningen på paketet (ca: 13 minuter).
Bryt broccoli i små buketter och skär de kokta rödbetorna i små kuber.
Blanda quinoa, rödbetor, persilja och olivolja i en skål. Skär broccoli i buketter.
Blanda rivet skal samt saften från citronen i en annan skål och marinera
broccoli i 5 min. Blanda broccoli med quinoan. Fördela sallad på tallrikar
och lägg på quinoasalladen. Dekorera med ärtskott, pumpafrön och citronskal.
lilla berget! jefla matvrak ;)
haha det tänkte jag inte ens på.
det ser ut som det är hur mycket som helst! :)
Njaa, lägg ägg! Liten tallrik och kalorisnålt. Med tanke på att du säkert åt en mandel till frukost och en gurka till lunch så har du fan råd med en till portion!
Fru G: Tyckte bara att det var roligt att det ser ut som jag byggt Mount Everest. Men egentligen är det bara som typ en knytnäve.
Kameran ljuger ibland!
Tur jag inte tog kort på mig själv här! :)
Skicka en kommentar