Kvällens mat:
Lax med cashew, limesås och bönor.
Gott som satan!
Recept:
100 g grovhackade cashewnötter
½ finhackad röd chili
4 portionsbitar laxfilé
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g wokgrönsaker
1 burk kokta kidneybönor (400 g)
50 g babyspenat
Limesås:
2 dl creme fraiche
½ dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
rivet skal och saft från en lime
2 krm salt
1. Blanda nötter och chili och klappa in det i laxen. Stek laxen runtom i olja, ca 10 min totalt. Salta och peppra.
2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och värm.
3. Woka eller koka grönsakerna.
4. Värm bönorna och blanda dem med sköljd spenat.
5. Servera laxen med limesås, bönor, spenat och wokgrönsaker.
DO IT!
Så här ser köket ut efter ovanstående matlagning.
En jävla massa disk blir det.
onsdag, augusti 12, 2009
Mästerkocken in da house
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar